egyedi babaágynemű szettek

pindurka-alom

pindurka-alom

A Pindurka Álmok őrei- A hálózsákok

2022. február 08. - pindurkaalom

A hálózsákról egy felnőttnek az osztálykirándulások, a kempingezések és az ottalvós bulik jutnak eszébe. A babakelengyék között azonban kicsit más funkciója van. Egy dolog azonban közös bennük, mindkettő alvásra szolgál.

Minek a babának hálózsák?

Rengeteg előnye van. Kényelmesen tud benne mozogni. Lábait felhúzni, maga alá gyűrni, nyújtózkodni, később forogni, könyökölni is. Érzete kellemesen fogja körbe aprócska testét, ám sohasem szoros, egyfajta biztonságot adó védőhálóként öleli körbe. Vannak Pindurkák, akik kimondottan takaró ellenesek. Úgy vannak vele, hogy őket aztán ne takargassa senki, majd ők tudják, mikor van melegük. Igenám, viszont amikor fáznak, akkor nem tudják magukat betakarni, így az eredmény hangos sírás az éjszaka közepén, akár óránként is...

20210822_154445.jpg

Mekkora babának kell hálózsák?

Újszülött kortól lehet ráadni a kis cipzáras csodát. Egy újszülött még nemigen mozgolódik, de nem baj az, ha megszokja és megszereti a babatakarók kiegészítőjét, sok esetben pedig helyettesítőjét. Fontos, hogy a hálózsák nagyon praktikus is, hiszen ha éjjel kell tisztába tenni a picit, akkor egyszerűen lehúzod a húzózárat, kipattintod a bodyt és máris készen áll a műveleti terület.

Milyen vastag legyen?

A kérdés jó, ugyanis létezik őszi-téli vastagabb anyagú és tavaszi-nyári, amely vékonyabb anyagból készült. Fontos, hogy vedd figyelembe az otthon hőmérsékletét és a fűtés típusát. Ha ti állítjátok be a hőfokot, akkor pontosan tudhatod. mennyi a babaszoba hőmérséklete, ennek megfelelően öltöztesd a babát. A jó tanácsunk az, hogy legyen rajta egy réteggel több, mint rajtad. Ha Te télen rövid ujjúban alszol, a babára akkor is egy pamut, ám hosszú ujjú bodyt adj a hálózsák alá. Alvás közben ugyanis lehűl a test, hisz nem mozog. Nyáron rövid ujjú kombidressz kerüljön a babára, majd a hálózsák.

A picurka hőérzete

Minden babának más és más a hőérzete, ezért figyeld Őt. Ha izzad, mert túlöltöztetted, az sem jó, mint ahogyan a fázás is diszkomfort érzetet és ezáltal nyugtalanabb éjszakát hozhat. Fogd meg a baba tarkóját hátul. Ha meleg, akkor teljesen jól érzi magát. Amennyiben forró, vagy a verejtékezés jelei látszódnak rajta, akkor bizony melege lehet. Amikor viszont hűvöskés, netán hideg a tarkóján valamint kis karjai, kezecskéi és a lábikók is hűvösek, akkor érdemes lehet egy plusz réteget adni rá.

20210817_113026.jpg

Hány éves korig ajánlott?

Ameddig örömmel viseli. Sok baba egy idő után a hálózsákot már annyira összeköti a hálózsákkal, hogy az esti rutin részeként már csöpp szemeit dörzsöli, amint meglátja. Másfél-két éves korig biztosan jó lehet Számára, így a zokni le és felhúzogatása és a ki-be takargatás sem lesz majd probléma. Érdemes azonban egy méretből minimum két váltást beszerezni, hiszen adódhatnak pelus balesetek, lehet kis bukizás, vagy bábafolt is az anyagon, ami így mosást igényel.

Azt, hogy vajon mitől jobb, vagy rosszabb egy bébi éjszakai alvása, rengeteg dolog befolyásolhatja, azonban a megfelelő alvási hőmérséklet mindenképpen fontos tényező. A Pindurka Álom babahálózsákjai a nyugodt éjszakákért készülnek, egyedileg, akár elképzelésed alapján történő anyagleválasztással. Nézz körül kínálatunkban!

20210609_162235_1.jpg

Babágynemű szett, avagy Csodás babaálmok jönnek

Amikor egy kisbaba érkezik a családba, bizony rá kell döbbennie az anyukának, hogy a null kilométeres csöppségnek bizony sok mindenre szüksége van, ami a család többi tagjának már megvan. Ilyen a babakelengye, melynek szerves részét képezi a babaágynemű.

A babaágynemű alap részei

A kiságyban, babaöbölben, vagy bölcsőben biztosan lesz matrac, melyre lepedő kerül. A balesetek megelőzésére (becsurranás, bukás) érdemes beszerezni 2 váltás matracvédő lepedőt, melyre egy lehetőség szerint 100%-ban pamut, gumis lepedő kerül. A kispárna és takaró szintén a babaágynemű alapját képezik, noha a párna lapos, hiszen a baba fejét, különösen újszülött korban, nem szabad megemelni. Fontos az ágynemű anyaga is. Készüljön természetes anyagból, tapintása legyen puha és lágy, valamint legyen könnyen tisztítható. A babaágyneműből is 2 garnitúra beszerzését javasoljuk, hiszen mosást követően, megeshet, hogy nem száradnak meg a délutáni alvásra, vagy estére.small_przescieradlo-bawelniane-z-gumka-1064-brudna-zielen-1-.jpg

Babaágynemű extrák

A Pindurka Álom kollekciójában számtalan minta és szín, illetve ezek kombinációi, variációi elérhetőek. Számunkra nagyon fontos az egyediség, hiszen ahogy nincs két egyforma bébi, vagy anyuka, illetve babaszoba, annyira különböző ízlésvilága van minden családnak. Ettől szép és színes a világ, ehhez alkalmazkodva pedig a kollekciónk is alkalmazkodik a vásárlói igényekhez. Mi nem rutinból dolgozunk! Valamennyi babaágynemű szettet, rácsvédőt, fonott rácsvédőt, babafészket és egyéb termékeinket is nagy odafigyeléssel tervezzük meg, illetve készítjük el. Úgy dolgozunk, mintha a Pindurka Álom kollekció minden egyes darabkát a saját gyermekeinknek készítenénk.

A babaágy egyéb kellékei

Igény esetén feltétlen javasoljuk a családnak a babafészek beszerzését is. Hogy ez miért jó, hasznos és fontos, arról már ebben a cikkben beszéltünk. Legyen elég most annyi, hogy az egyik legsokoldalúbb babakelengye termék a babafészek, mely körbeöleli a babát, bárhol, bármikor. A saját helyén túl utazóágyban, vendégségben, nyaralás alatt, vagy egyszerűen csak otthon, a kanapén, vagy amikor már forog, akkor a biztonságos szőnyegen elhelyezve kényelmes fekvőhelye a babáknak. A babafészkek három méretben kaphatók és színviláguk szintén egyedileg választható, harmonizálva a babaágynemű szettel illetve a babaszoba enteriőrével.
20211126_094919.jpg

Rácsvédő

A babaágy légzsákjaként is nevezett rácsvédő megvédi a babát attól, hogy beverje magát éjszakai vándorútja, forgásai és vetődései során, illetve abban is segít, hogy csöpp kis végtagjai ne szoruljanak be a kiságy rácsai közé. A fonott rácsvédő egy, vagy több színnel is készülhet, és nagyon sokáig használható, akár házikó-, vagy ifjúsági ágyban is lehet alkalmazni. Ebben a cikkben már elmondtuk az előnyeit, de ha lemaradtál róla, olvasd el most!
ochraniacz_welurowy_supelkowelove_44.JPG

A klasszikus rácsvédő mintája pedig - a többi termékhez hasonlóan- a babaágynemű szett többi tagjával is harmóniában lesz, hiszen a minták, színek és anyagok - az egyedi kivitelezésnek hála- mindenhol vissza tudnak köszönni.
20220105_091552.jpg
Válogass Te is termékpalettánk kínálatából, hiszen a Pindurka Álom kollekció valamennyi darabja az Álommanók ajánlásával készült!

5+1 Érv a fonott rácsvédő mellett

 

Napjaink babaszobáinak új, trendi és roppant látványos kiegészítője a fonott rácsvédő. Készülhet 4, 3, 2, vagy 1 szín fonatából, lehet hármas, vagy négyes fonat, alkalmazkodhat a babaszoba színeihez, a babaágynemű szett árnyalataihoz, de utalhat kis tulajdonosa nemére is. Minden kismama tart azonban attól, hogy impulzusvásárló lesz és számos olyan dolgot megvesz, amelyre később nem lesz szüksége. Nos, a fonott rácsvédő nem ilyen. Nagyon nem! Mutatunk is érveket, hogy mennyi mindenre használható, meddig jó a babának és miért olyan praktikus.

 ochraniacz_welurowy_supelkowelove_21.jpg

1 Megvédi a babát

Egyik legfontosabb előnye az, hogy megóvja a babát attól, hogy álmában megüsse magát. A mozgásfejlődés beindulásával a bébik nem állnak le az ébrenlét közepette történő, hajmeresztő fordulatokkal, hanem azokat sokszor alvás közben, vagy akár az álom és a ébrenlét határán is bőszen gyakorolják. Hengergőznek ők mindenfelé, komoly utat bejárva kiságyukban is. 1-1 ilyen vetődés alkalmával biztosan nem fogja beverni csöpp kis fejét, vagy izgága végtagjait a kiságy rácsaiba, hiszen fonott kis biztonsági eszköze óvja majd Őt.

2. Nem szorulhat be a kis keze-lába sehova

A mozgásfejlődés mellett a babákra jellemző az is, hogy szétterülve alszanak. Kezeik és lábaik a négy égtáj felé mutatnak, nyújtózkodnak, forognak és az átgondolatlan manővereknek köszönhetően (és mert fejben mindig sokkal előrébb járnak, ha ficeregni kell), sajnos beszorulhatnak a rácsok közé. Akárha csak másznak is, vagy a kúszást gyakorolva térképezik fel birodalmukat, veszélynek vannak kitéve.

3. Nem esik ki a cumi, a cumisüveg, vagy az alvó nyunyóka a kiságyból…

…avagy hány felesleges éjszakai ébredés lenne elkerülhető akkor, ha lenne rácsvédő. A baba védelmén túl annak kedvenc tárgyait, játékait, cumiját és ivócsőrét is megvédi a földre szállástól. Ugye milyen apróságokon múlhat egy átaludt éjszaka? Menj inkább Te is biztosra!

4. A Csöppség úgy érzi, körbeöleli a kis birodalma.

Egy baba számára a kiságy egy hatalmas, óriási tér, melyben főleg az első időkben- elveszettnek, magányosnak és védtelennek érezheti magát. Anya ölelő karjai persze mindent felülírnak, de ha Ő éppen nincs a közelben, akkor is fontos, hogy a kisbaba biztonságban érezhesse magát. Anyukája láthatatlan ölelése a babafészekben és a fonott rácsvédőben is megjelenhet, mely nyugtatólag hathat a picire.

5. Fonott rácsvédőink ifjúsági és házikóágyikóban is használhatók

Íme a meddig használatos egy rácsvédő nevű kérdésre a válasz. Mert bizony a babák gyorsan kisgyermekké, aztán pedig kiskamasszá cseperednek, így fontos, hogy olyan kiegészítőket válassz, melyek sokáig élvezhetők számára. A mostanság oly divatos házikóágyakban és ifjúsági fekhelyeken is tökéletesen használható a fonott rácsvédő, mely a fal és az ágy közé téve még melegít is.

+1 Babafotózáshoz

Napjainkban nagyon divatos szokássá vált, hogy az alig pár napos dedhez profi fényképész érkezik, aki magazinba illő, a cukiságfaktort kimaxoló, angyali babafotókat készít a család új tagjáról. A fonott rácsvédő közkedvelt kelléke a fotóművészeknek, viszont higiénikusabb, ha a sajátotokat használjátok a képalkotás alkalmával.

Válaszd ki Te is színes termékpalettánkról a Neked tetsző színvilágú fonatot és használjátok örömmel, egészséggel a békés, nyugodt éjszakákon
ochraniacz_welurowy_supelkowelove_22.jpg

ochraniacz_welurowy_supelkowelove_44.JPG

20210905_133056.jpg

4band_welur_supelkowelove_4.jpg

Babafészek, az otthon ölelése

Napjaink nagy kedvence a babafészek, viszont sokszor felmerül az anyukákban a kérdés, hogy vajon tényleg olyan fontos kelléke-e ez a babaágynak? Miért van rá szükség és egyáltalán fogjuk-e később használni.

 20211126_095114.jpg

A babafészek a kiságy légzsákja

A babafészek amellett, hogy rendkívül sokrétűen lehet használni, a kiságyba, vagy a kanapéra téve komoly védelmi funkciót is ellát. Egy újszülött szinte elveszik a bölcsőben, vagy a babaöbölben is, annyira pindurka. Jó érzést és biztonságot ad számára, ha csöpp kezét, vagy lábát kinyújtva apró végtagjai nem egy durva fával, vagy műanyaggal találkoznak, hanem egy finom, párnás felülettel. Később, amikor már forgolódik, és éjjel konkrétan körbeutazza a helyét, szintén fontos, hogy egy-egy álmatag vetődésénél ne verje be semmijét a rácsba. Nem beszélve minden édesanya rémálmáról, a kezek-lábak rácsba szorulásáról, mely valóban könnyen megesik. Szerencsére legtöbbször nagyobb az ijedtség, mint a valódi baj, de ha ezt is elkerülheted, akkor tedd meg! Ebben is segítségedre lesz a babafészek.

 

Kanapéhuszároknak és szófakisasszonyoknak

Nap közben a pár hetes-hónapos újszülöttet is szeretik az anyukák a közelükben tudni. A babának is jó, ha részt vesz a család életében, látja, miként zajlanak a hétköznapok. Boldogan szemlélődik majd, és ha látja anyát, nagyobb baj nem lehet. Igen ám, de mibe tedd a bébit, akinek az első időkben a legegészségesebb testhelyzete a vízszintes fekvés? Igen, a válaszod jó: babafészekbe! Tedd a kanapé közepére, a szófára, vagy, amikor már forgolódik a baba és felkönyököl, akkor olyan helyre, ahonnan lentebb már biztosan nem eshet: a szőnyegre, természetesen babafészekben.

 

Vendégségben, nagyinál, vagy utazáskor

Bármikor hozhatja úgy az élet, hogy a család útra kell és a csöppség nem a megszokott helyén fog aludni. Lehet, hogy utazó babaágyban hajtja álomra aprócska fejét, de az is lehet, hogy kivételesen együtt alszik a szüleivel, mondjuk egy szállodai szoba két matracból álló dupla ágyán, középen feküdve. A babafészek tökéletesen kiegyenlíti majd a matrac esetleges egyenetlenségeit, valamint megadja az otthon érzését is, a megszokottól eltérő fekhelyen is. A kicsik életében nagyon fontos az állandóság, melynek elsődleges személye általában anya. A gyermekek már egészen kicsi korukban az alváshoz kötnek egyéb tárgyakat is, mint az alvó plüss, a nyunyóka, vagy takaróka és természetesen a kényelmes babafészek, amely bármilyen ágyon, mindenféle helyen, vagy helyzetben az otthon nyugalmát, anya illatát és ezzel a béke érzését táplálja majd kisbabád szívében.

 

A méret lényeg?

Igen, hiszen ahogy a bébike nő, úgy nő vele a babafészke is. Kínálatunkban 3 féle babafészek méret elérhető. Az S-es méretet újszülött kortól 5-7 hónapos korig, az L-eset, melynek belső mérete 80 cm, akár egy éves korig, a 90 cm belső méretű XXL- eset pedig akár másfél, 2 éves koráig is használhatják a pindurkák.

 

Színek, minták, design

Ahogyan minden termékünket, úgy a babafészkeket is elkészítjük egyedi elképzelésed alapján, ugyanakkor raktárkészleten is találsz olyan termékeket, melyek már elkészültek. Ne feledd, nálunk nincs rossz kérdés, így fordulj hozzánk bizalommal. Ha nem tudjuk a választ, akkor megkérdezzük az Álommanó szakértőinket!
20211206_082316.jpg

20210812_192837.jpg
20211102_075159.jpg
received_389555396047883.jpeg

süti beállítások módosítása